14:56:20 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Mișcarea de Rezistență Națională protestează ACUM în fața Parlamentului: „Vrem votul înapoi!”

Politică 05.07.2018 09:18 Vizualizări1346 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mișcarea de Rezistență Națională protestează ACUM în fața Parlamentului: „Vrem votul înapoi!”


UPDATE // Liderul fracțiunii parlamentare liberal-democrate, Tudor Deliu, a anunțat că va prezenta în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului și va solicita adoptarea unei declarații politice cu privire la încălcarea drepturilor omului și principiilor statului de drept în R. Moldova, în contextul invalidării alegerilor din Chișinău. „Rezistăm, nu cedăm”, scandează protstatarii din fața Legislativului.

Circa o sută de reprezentanți ai Mișcării de Rezistență Națională ACUM se află în fața Parlamentului la un flashmob pentru a cere deputaților care se întrunesc astăzi în ședință să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 în cadrul protestului din centrul capitalei.

Protestatarii scandează „Afară!”, „Voi dați afară tinerii din țară”, „Jos hunta”, „Vrem votul înapoi”, „Candu afară”, „Jos Parlamentul”, „Hoții sunt în Palrament”, „Plahotniuc nu uita, pușcăria-i casa ta”, „Șor la dubă”, „Vrem justiție, nu corupție” etc.

Menționăm că cele trei revendicări din Rezoluția nominalizată sunt validarea alegerilor din capitală, anularea sistemului mixt, dar și demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor și „au contribuit la instaurarea dictaturii în Republica Moldova”.

Amintim că astăzi și Parlamentul European urmează să aprobe o Rezoluție cu privire la R. Moldova legată de situația de după invalidarea alegerilor din Chișinău, după ce Comisia Europeană a anunțat ieri că a suspendat procesul de acordare a primei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md