Radu Albot a ajuns, în premieră, în runda a treia la Wimbledon 2018

Moldoveanul Radu Albot, numărul 98 în clasamentul ATP,  l-a învins în cinci seturi pe Aljaz Bedene din Slovenia, locul 71 în clasamentul mondial ATP, calificându-se pentru prima dată în runda a treia a Wimbledon 2018.

Meciul a durat 4 ore și 20 de minute, scor – 6:2 4:6 7(7):6(3) 5:7 6:3.

Jucătorul nostru de tenis a început cu dreptul meciul, câștigând primul set cu scorul de 6:2. În al doilea set, sportivul a mers pas în pas cu adversarul, însă nu a reușit să se impună. Aljaz Bedene a câștigat setul cu 6:4. În al treilea set, scorul a ajuns până la 6:6, meciul continuând în tie-break și s-a încheiat cu victoria lui Radu Albot – 7(7) 6(3).

Al patrulea set s-a terminat din nou în favoarea adversarului nostru cu scorul de 7:5. Setul cinci a devenit decisiv, iar Radu a reușit să câștige rapid trei game-uri, apoi s-a impus în fața sportivului din Slovenia cu scorul de 6:3.

În runda a treia a competiției, Radu Albot îl va întâlni pe câștigătorul partidei John Isner (cap de serie nr. 9, SUA) – Ruben Bemelmans (locul 104 ATP, Belgia).

La momentul de față, în runda a treia a Grand Slamului Wimbledon 2018 s-au calificat: Roger Federer (cap de serie nr. 1, Elveția), Jan-Lennard Struff (locul 64 ATP, Germania), Adrian Mannarino (cap de serie nr. 22, Franța), Daniil Medvedev (locul 67 ATP, Rusia), Sam Querrey (cap de serie nr. 11, SUA), Gael Monfils (locul 44 ATP, Franța), Mackenzie McDonald (locul 103 ATP, SUA), Dennis Novak (locul 171 ATP, Austria), Milos Raonic (cap de serie nr. 13, Canada).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.