Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi dotat cu 168 de ambulanţe noi

ambulante-1280×720

Parcul de ambulanţe al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi dotat cu 168 de ambulanţe noi. Guvernul a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care prevede o finanţare de 12 milioane de euro.

Urmează să fie achiziţionate 35 de ambulanţe de tip „C”, ambulanţe de terapie intensivă şi 133 de ambulanţe de tip „B”, ambulanţe de prim ajutor. În nota informativă a proiectului privind semnarea acordului de împrumut se spune că, urmare a reînnoirii parcului de ambulanţe, va creste capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă şi va spori calitatea şi rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienţilor, inclusiv în sate, informează ipn.md.

Guvernul a alocat anul trecut 51 de milioane de lei pentru procurarea a 69 de ambulanţe. Primele zece au ajuns în ţară, iar până la finele lunii iulie urmează să fie livrate şi celelalte 59. Ambulanţele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgenţă prespitalicească din toate regiunile ţării şi din UTA Găgăuzia, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90 la sută.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente