‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE prognozează recolte mult mai mici de floarea soarelui

UE prognozează recolte mult mai mici de floarea soarelui

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Chiar dacă, suprafeţele pe care se cultivă floarea soarelui nu s-au schimbat, Comisia UE estimează o scădere a productivităţii acestei culturi de până la 9%. Cele mai mari pierderi se prognozează în România şi Franţa, scrie agroxxi.ru.

Conform datelor prezentate de Comisia UE, suprafaţa totală pe care a fost semănată floarea soarelui este de 4,2 milioane de hectare, ce practic rămâne neschimbată în comparaţie cu anul trecut. Unele dintre ţările membre, cum ar fi Spania şi Ungaria şi-au extins suprafaţele cu circa 4%, iar Italia, Bulgaria şi Franţa le-au redus.

România produce anual, seminţe de floarea soarelui pe o suprafaţă mai mare de un milion de hectare, fiind unul dintre cel mai mari producători din UE, iar anul acesta a mărit-o cu încă 2%. Cu toate acestea, experţii prognozează o recoltă mai scăzută cu 18%, decât cea obţinută în anul trecut, în situaţii similare aflându-se Spania şi Franţa, ce vor recolta cu 12-14% mai puţine seminţe. Motivul scăderii recoltei a fost umiditatea ridicată înregistrată la începutul lunii aprilie curent, în sud-estul Europei și în întreg bazinul mediteranean, ceea ce a dus la semănarea, mult mai târzie a culturii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›