Admitere 2018: Vrei să faci o carieră în jurnalism? Iată la ce universități din Moldova poți depune actele

com-journalism-study-area-facebook@2x-2

Jurnalismul este specialitatea care a prins popularitate printre rândurile tinerilor în ultimii ani. Într-o perioadă relativ scurtă această specialitate a ajuns în topul preferințelor. Dacă faci și tu parte din acei tineri care se văd jurnaliști de succes în Moldova și nu doar, atunci găsești mai jos lista universităților de la noi din țară care îți oferă oportunitatea să fii licențiat în jurnalism.

#Universitatea de Stat din Moldova

usm

Una dintre cele mai cunoscute universități din Moldova unde poți obține licența în jurnalism este Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Instruirea studenţilor în domeniul jurnalismului în Republica Moldova a fost iniţiată în anul 1966 în cadrul Facultăţii de Filologie. Ulterior a fost creată Secţia Jurnalistică, iar în anul 1980 a fost fondată Facultatea de Jurnalistică. Din anul 1993 această facultate a USM, concomitent cu inaugurarea noilor filiere formative (comunicare publică, biblioteconomie şi asistenţă informaţională), şi-a modificat denumirea, devenind Facultate de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

Pentru a fi licențiat în jurnalism la USM trebuie să studiezi această specialitate timp trei ani. Mai jos vedeți un plan aproximativ cu orele pe care le veți avea dacă veți urma această specialitate la USM. De menționat că în ultimii ani planul de studii de la această instituție a trecut prin mai multe schimbări.

Aici admiterea are loc în perioada 16 – 20 iulie!

#Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Facultatea_de_Econ_și_Drept,_Bălți

Mai puțini cunosc, însă dacă ești de la nord și vrei să faci jurnalism, poți face acest lucru mai aproape de casa ta, adică la Universitatea de Stat din Bălți. Aici se studiază specialitatea jurnalism în cadrul Facultății de Litere.

Dacă te hotărăști se faci jurnalism la această universitate, atunci Planul tău de învățământ pentru cei trei ani de licență va răta în felul următor:

1

2

3

Perioada de depunere a cererilor de participare la Concursul de admitere este 16 iulie-20 iulie 2018!

#Universitatea Liberă Internațională din Moldova

101_2804

O altă universitate la care poți licențiat în jurnalism este Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Aici specialitatea jurnalism se studiază în cadrul Facultății Relaţii Internaţionale, Științe Politice și Jurnalism. Pentru a obține licența la această universitate trebuie să studiezi trei ani de zile. De menționat că aici cursurile se predau în trei limbi: română, rusă și franceză.

Cei care vor alegea ULIM pentru a face studii în jurnalism vor învăța după următorul Plan:

1

2

3

Perioada de admitere este 16 – 28 iulie!

#Universitatea de Studii Europene din Moldova

74_big

La Universitatea de Studii Europene din Moldova de asemenea poți obține licența în jurnalism, studiind trei ani la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Și aici există un Plan de învățământ bine stabilit, după care se conduce întreaga facultate:

Admiterea începe pe 16 iulie!

#Universitatea de Stat din Transnistria „Taras Șevcenko”

Shevchenko_Transnistria_State_University

Pentru cei care posedă bine limba rusă, mai există o alternativă de a face jurnalism în Moldova. Astfel, poți alege să faci specialitatea jurnalism la Facultatea de Filologie de la Universitatea de Stat din Transnistria „Taras Șevcenco”.

Dacă alegi să faci studiile aici trebuie să știi că pentru a obține o licență la această universitate trebuie să studiezi patru ani, iar pentru a fi admis la facultate este nevoie să susții mai multe examene de intrare.

În acest an admiterea va avea loc în perioada 11 iunie – 12 iulie.

#Școala de Studii Avansate în Jurnalism

admitere scoala de studii avansate

Pe lângă universitățile enumerate mai sus, tinerii care vor să devină jurnaliști pot face Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Aici tinerii vor învăța un an de zile, doar că aceștia trebuie să aibă deja o facultate absolvită, indiferent de profilul acesteia.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 17 iulie 2018.

Taguri: #Admitere 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente