Cum a reacționat Mitropolia la pocăința preotului Maxim Melinti. „Citiți în dicționar ce înseamnă pocăință publică”

e2q34-960×480

Decretul Mitropoliei Chișinău care interzice preotului Maxim Melinti oficierea slujbelor rămâne în vigoare. Deși, părintele Melinti a cerut public iertare de la Mitropolitul Vladimir și a solicitat restabilirea dreptului de a sluji, reprezentantul Mitropoliei nu califică afirmațiile preotului drept pocăință.

Contactat de ZdG pentru a afla care este reacția Mitropoliei la afirmațiile publice ale preotului Maxim Melinti și dacă urmează să-i fie restabilit dreptul de a oficia slujbe. Secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a sugerat că ceea ce a declarat preotul la acea conferință nu este pocăință publică și ne-a rugat să citim în dicționar și să vedem ce înseamnă acest lucru.

La 19 iunie curent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a anunțat printr-un decret, pe site-ul instituției, că preotul Maxim Melinti este oprit de a oficia cele sfinte. Decretul a fost emis la o lună, după ce organizația GENDERDOC-M l-a premiat pe preotul Melinti pentru promovarea egalității, inclusiv a persoanelor din comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali).

La 23 iunie, în capitală a avut loc o manifestație pașnică pentru susținerea preotului. În aceeași zi, mai mulți membri ai Bisericii Ortodoxe au inițiat o petiție în care cereau mitropolitului Vladimir anularea decretului. Petiția a fost semnată de peste 3000 de persoane și urmează să fie prezentată Mitropolitului Vladimir. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente