17:02:18 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Acte de identitate românești FALSE, eliberate pe bani mari la Chișinău, pentru moldovenii care voiau să meargă la muncă în UE: Trei afaceriști, reținuți la frontieră

Anticorupție 04.07.2018 14:19 Vizualizări2521 Autor: Ziarul National


Trei inși care ar fi vândut acte false românești mai multor cetățeni ai R. Moldova, în baza cărora aceștia să poată merge la muncă în Belgia și în alte state din UE, au fost prinși la punctul de trecere Leușeni la începutul acestei luni.

Oamenii legii anunță ci i-au filat timp de trei luni pe cei trei bărbați și au acumulat probe care ar demonstra că aceștia erau specializați în organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi în alte ţări ale Uniunii Europene.

Bărbații sunt bănuiţi de falsificarea contra plată a actelor de identitate româneşti care ar permite cetăţenilor moldoveni să se afle fără vreo constrângere pe teritoriul Uniunii Europene.

În cadrul perchezițiilor de la domiciliile suspecților, au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile şi cartele SIM, mostre de acte de identitate, carduri bancare, utilajul destinat confecţionării blanchetelor de documente, acte de identitate româneşti falsificate, dar şi documente eliberate de către autorităţile poloneze şi cehe, care prezentau semne necaracteristice originalelor.

În prezent, doi bănuiți se află în arest la domiciliu, iar al treilea suspect este plasat sub arest preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amenzi de până la 67 500 de mii de lei, închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md