07:11:04 29.03.2024
Stiri

FOTO // Câteva destinații EXOTICE pentru vara 2018

Știri 04.07.2018 13:26 Vizualizări4522 Autor: Ziarul National
FOTO // Câteva destinații EXOTICE pentru vara 2018 sursa: unica.ro


Dacă ne gândim la destinații exotice, fără îndoială că mintea ne zburdă undeva pe o insulă îndepărtată, pe o plajă cu nisip fierbinte, unde apa și cerul devin una cu infinitul, iar vegetația ne copleșește cu măreția sa sălbatică.

Am alcătuit un top al celor mai frumoase și apreciate destinații exotice pentru vara 2018. A venit timpul să ne facem bagajul și să fugim într-o vacanță de neuitat!

Cuba

Havana, zona veche, la apus de soare, Cuba

Cuba este una dintre cele mai dorite și apreciate destinații de vacanță, iar în 2018 am putea spune că este chiar la modă să petreci un sejur aici. Cuba este situată în America Centrală, pe cea mai mare insulă din Antile, Isla de la Juventud, care cuprinde câteva arhipelaguri, și este locul unde se îmbină Marea Caraibilor, Golful Mexic și Oceanul Atlantic. După cum numele îi spune, Insula Tinereții, zona este recunoscută în lume grație petrecerilor care țin de la răsărit până la apus și de la apus până la răsărit.

Capitala Cubei, Havana, este un must have al oricărui itinerar, în special partea veche care păstrează arhitectura de odinioară și unde oamenii continuă să danseze pe ritmuri cubaneze în Plaza Vieja (Piața Veche). De asemenea, orașul Trinidad, aflat sub protecție Unesco, dar și Castillo del Morro, clădire istorică impresionantă, cândva, fortăreață și închisoare, sau cetatea Castillo de San Pedro de la Roca, Santiago de Cuba, sunt alte atracții de top din Cuba. Un sejur în Cuba pleacă de la suma de 1000 euro/persoană.

Bali

Templul Tanah Lot, Bali, Indonezia

Pentru cei care caută o vacanță încărcată de spiritualitate, în care cultura și exoticul se îmbină într-un mod autentic, Bali devine locul ideal. Bali, denumită și Insula Zeilor, este o mică insulă din Indonezia, Asia, care a fost declarată în 2017 cea mai populară destinație de vacanță din lume.

Surprinde prin plajele cu nisip negru, vulcanii încă activi și pădurile tropicale cu vegetație impresionantă. Vestitele drumeții și croaziere din Bali sunt o adevărată încântare pentru simțuri, însă ceea ce este cu adevărat remarcabil sunt tradițiile locale pe care turiștii le pot descoperi la fiecare colț de stradă sau potecă. Atracțiile turistice sunt multe, însă vom aminti de Templul Tanah Lot și Templul Uluwatu, construit pe stânci, două dintre cele mai cunoscute locuri sacre din Bali, orașul Ubud, centrul cultural al insulei, Cascada Sekumpul, considerată a fi cea mai frumoasă cădere de apă din Bali, și Valea Sidemen, locul care conservă cel mai bine tot ce ține de Vechiul Bali, cel încă neexplorat de turiști. Ceea ce este de apreciat este faptul că Bali se adresează oricărui buget, având atât oferte de cazare în casele oamenilor, cât și în resorturi de lux, iar prețul poate porni și de la câteva sute de euro de persoană.

Krabi

Templul Tiger Cave, Krabi, Thailanda

Krabi este o provincie în Thailanda, Asia, care se remarcă prin peisajele exotice parcă pictate, cu plaje al căror nisip fin și argintiu completează perfect turcoazul apei, cu palmieri semeți și roci calcaroase. De fapt, în Krabi, plajele sunt cea mai importantă atracție turistică, dincolo de croaziere și călătorii cu bărcuțe care se pierd printre vârfurile muntoase ce răsar semeț din apă. De asemenea, cei care ajung în Krabi trebuie neapărat să viziteze Tiger Cave Temple, un templu budist absolut impresionant În funcție de perioada în care este ales sejurul, o vacanță în Krabi poate porni și de la 500 euro/ persoană.

Seychelles

Seychelles, Insula Praslin

O altă destinație exotică de vacanță și foarte la modă în vara 2018 este Seychelles, Africa. Țara insulară formată din 115 insule se găsește în Oceanul Indian și este considerată un adevărat paradis pe Pământ. Aici se îmbină în cel mai frumos mod cu putință zone sălbatice cu plaje parcă încă nedescoperite care oferă un decor spectaculos pentru orice fotografie.

Atracțiile turistice sunt croazierele pe insule, rezervațiile naturale, flora și fauna unice în lume, formațiunile imense de granit care parcă stau să se prăvălească în ocean, dar și refluxul care oferă privirii un peisaj spectaculos pe o plajă imensă. Un sejur în Seychelles este destul de scump, cu atât mai mult cu cât prețurile de la fața locului sunt piperate. În extra-sezon o persoană poate plăti începând și de la 1000 euro pe vacanță.

Cancun

Plaja în Cancun, Mexic

Cei care iubesc vacanțele exotice, dar nu și sălbatice, pot opta pentru Cancun, un oraș în Mexic, situat în peninsula Yucatan. Cancun este renumit pentru plajele cu nisip fin și alb, apa curată și cristalină, care te lasă să înoți liniștit cu delfinii alături. Cei curajoși pot înota chiar și cu rechinii, însă în cuște speciale care sunt cufundate în mare, iar sporturile nautice și distracțiile pe mare sunt la ele acasă.

O atracție turistică apreciată în Cancun sunt Cenotes, crovurile cu apă curată rezultate prin prăbușirea substratului calcaros poros, în care se poate înota, se pot face scufundări sau se poate plimba cu barca. Un sejur în Cancun pleacă de la 1200 de euro la un hotel de lux all inclusive, în funcție de perioada aleasă.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md