La Cahul a fost inaugurată „Aleea Siguranţei”

În Parcul orașului Cahul, a fost inaugurată „Aleea Siguranţei”.  Astfel, aici au fost instalate șase panouri care vor avea menirea de a informa fiecare trecător cum să evite pericolele străzii, sa-și protejeze proprietatea, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi  cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

La eveniment a participat și un reprezentant al poliției din Suedia, Bertil Rosenberg, care la moment se află în orașul Cahul, pentru a instrui polițiștii în domeniul Poliției comunitare.

Totodată, la eveniment au fost prezenți și locuitori din orașul Cahul, copiii fiind surprinși de polițiști cu înghețată și baloane colorate.

La fel, trecătorilor le-au fost împărțite pliante informative în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoți.

Cei care vor trece pe „Aleea Siguranței” din orașul Cahul, vor vedea pe panourile informative următoarele mesaje:

Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

În scurt timp „Aleea Siguranței”  va fi inaugurată în toate raioanele din țară.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.