12:20:54 25.04.2024
Stiri

Andi Cristea a IZBUCNIT la adresa colegului Cristian Preda, care cere Uniunii Europene să anuleze asistența financiară pentru R. Moldova: „Asemenea „bombe nucleare” au potențial să arunce în haos situația de peste Prut”

Politică 04.07.2018 11:52 Vizualizări1452 Autor: Ziarul National
Andi Cristea a IZBUCNIT la adresa colegului Cristian Preda, care cere Uniunii Europene să anuleze asistența financiară pentru R. Moldova: „Asemenea „bombe nucleare” au potențial să arunce în haos situația de peste Prut” youtube


Europarlamentarul Andi Cristea, copreședinte al Comitetului de Asociere R. Moldova – UE, este indignat de faptul că unul dintre colegii săi din Parlamentul European, Cristian Preda, cere Comisiei Europene să suspende acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, în legătură cu invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău.

Potrivit lui Cristea, după ce anterior a cerut suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu European, „Cristian Preda a luat la țintă R. Moldova”.

„Cauza situației îngrijorătoare de la Chișinău o vom discuta mâine în Parlamentul European. Din cauza lui Cristian Preda, vom discuta R. Moldova la „urgențe de drepturile omului”, într-o „companie selectă” - alături de Somalia și Burundi. Incapabil să facă distincția dintre importanța strategică a relației UE – R. Moldova și derapajele interne de la Chișinău, Cristian Preda cere Comisiei Europene și SEAE nu doar cere reconsiderarea suportului macrofinanciar (MFA), dar și anularea asistentei financiare de sprijin bugetar pentru R. Moldova”, a scris Cristea pe pagina sa de Facebook.

În opinia copreședintelui Comitetului de Asociere R. Moldova – UE, „asemenea „bombe nucleare” au potențial să arunce în haos situația de peste Prut”.

„Anularea asistentei financiare de sprijin bugetar ar fi un preș și un semnal politic pe care niciun partid din R. Moldova nu l-ar putea gestiona. Să fim bine înțeleși, decizia prin care alegerile pentru Chișinău au fost invalidate este odioasă, însă soluția nu este decuplarea R. Moldova de la trenul UE. Este necesar un semnal puternic către Chișinău asupra anormalității situației actuale, o reacție fermă și proporțională, dar nu împingerea mașinii în zid. 2018 nu trebuie să repete 2015”, a conchis europarlamentarul român.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md