/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Motivul pentru care Dodon nu a deconspirat nicio schemă de corupție de când este în funcția de Președinte

missing
04 iulie 2018, ora 11:32

Natalia Morari, realizatoarea talk-show-ului Politica Nataliei Morari, l-a întrebat pe Dodon de ce nu a făcut publică nicio schemă de corupție publică, mai ales că în timpul campaniei electorale din 2016 la postul național de televiziune a anunțat că va da pe față mai multe scheme de corupție și de monopol.

Președintele nu a avut nici un răspuns concret la această întrebare: „De ce atunci când trebuia să permită ca procurorul general să fie numit de președintele Dodon, ei prin instanțe de judecată au făcut rolul lui Plahotniuc și nu au permis să am instrumentul – Procuratura Generală, așa că asta este răspunsul la întrebare. Dați-ne pârghii, dați-mi suport, întorceți-mi procuratura și o să vedeți la modul practic ce o să se întâmple. Asta-i prima întrebare, a doua întrebare mai aveți?”, a spus Igor Dodon.

Deși jurnalista a precizat că nimeni nu l-a lipsit de posibilitatea de a vorbi în public, Dodon i-a spus doar să trece la următoarea întrebare. Natalia Morari l-a întrebat despre schemele frauduloase, evaziune fiscală și spălare de bani în cadrul întreprinderii de stat „METALFEROS” și lipsa unor declarații deconspiraționale la adresa acesteia. Ea a menționat că directorul financiar al companiei Sergiu Catana, a fost numit la scurt timp după alegerea domnului Dodon în calitate de ministru al economiei în 2006. Deși pe parcursul acestor ani au fost schimbați minim trei directori generali ai companiei, directorul financiar Catana a rămas neschimbat. Drept răspuns, Igor Dodon a spus că a avut multiple încercări de a discută această schemă la Consiliul Suprem de Securitate, însă acestea au fost blocate și ele așa și nu au mai avut loc.

Precizăm că marți, 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, șeful statului a prezentat bilanțul activității sale timp de 18 luni de când este în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram