Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre alegerile parlamentare: „Nu…

Dodon, despre alegerile parlamentare: „Nu exclud că aş putea să merg în calitate de cap de listă al PSRM”

privesc.eu

Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că ar putea participa la alegerile parlamentare, prevăzute pentru sfârşitul acestui an. Declarația a fost făcută marţi, 3 iulie, într-o conferinţă de presă în care șeful statului a prezentat bilanţul celor 18 luni de mandat.

„Miza mea sunt alegerile parlamentare. Președintele are nevoie de suportul Parlamentului. Noi avem două soluții mai departe: sau avem majoritate parlamentară  care conlucrează cu președintele sau trecem la schimbarea formei de guvernare în stat prezidențial. (…) N-o să accepte, sau o să meargă pe combinații cum au făcut acum cu alegerile locale, eu o să scot lumea în stradă”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat dacă va candida sau nu la alegerile parlamentare din toamna anului curent, șeful statului a declarat că va lua o decizie în acest sens atunci când se va ști data exactă a alegerilor și va începe campania electorală.

„Legislaţia nu-mi interzice să fiu candidat pe listele unui partid politic. Dacă voi lua decizia să candidez, la sigur va fi Partidul Socialiştilor (PSRM), însă decizia o vom lua când vom şti exact data alegerilor şi când începe campania electorală. Eu nu exclud că aş putea să merg în calitate de cap de listă al Partidului Socialiştilor”, a declarat șeful statului.

Chiar dacă după alegerea sa ca preşedinte al republicii în 2016, Dodon a declarat că şi-a dat demisia din PSRM, șeful statului a participat la toate evenimentele acestei formaţiuni şi s-a implicat intens în promovarea partidului. Asta în condiţiile în care şeful statului nu poate fi membru al vreunui partid politic, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din 12 decembrie 2017.

Citiți și:

(video) Igor Dodon recunoaște că PSRM a organizat și plătit transportul pentru a aduce participanții la marș 

Președintele neoficial al PSRM pregătește partidul pentru alegerile parlamentare 

Foto: privesc.eu