Risca să se intoxice cu fum din cauza unei cratițe uitate pe aragaz. O femeie de 65 ani, salvată de pompieri// VIDEO

O femeie în vârstă de 65 de ani din sectorul Botanica a fost scoasă ieri de pompieri, cu ajutorul unei autoscări de intervenție, din apartamentul său cuprins de fum. Aceasta se afla în stare avansată de ebrietate și risca să se intoxice cu fum din cauza unei cratițe uitate pe aragazul conectat.

Apelul la Serviciul 112 a fost efectuat de vecini, care erau îngrijorați de fumul dens, dar și de faptul că femeia nu deschidea ușa.

La fața locului au intervenit două autospeciale cu două echipe de pompieri.

Salvatorii au reușit să intre în interiorul apartamentului de la etajul cinci, folosind autoscara de intervenție. În mai puțin de cinci minute aceștia au lichidat sursa de aprindere și au evacuat femeia din zona de risc.

Pompierii au scos de urgență persoana, fără ca aceasta să inhaleze fum toxic.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite de specialiști.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2018, salvatori și pompierii au salvat din incendii 440 de persoane. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.