Secretarul general al CoE trage alarma: Găsiți soluții pentru aplicarea deplină a drepturilor electorale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland își manifestă îngrijorarea deosebită pentru nevalidarea alegerilor de la Chișinău și îndeamnă pe interlocutorii din Republica Moldova să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale.

Oficialul european a formulat respectivele aprecieri și îndemnuri în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Strasbourg cu prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, pe data de 2 iulie, și cu liderii opoziției de la Chișinău Maia Sandu și Andrei Năstase, pe data de 3 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat al CoE.

Potrivit comunicatului, decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor primarului la Chișinău, recunoscute și de observatorii internaționali, trezește îngrijorări deosebite, în special, în ceea ce privește proporționalitatea deciziei.

Secretarul general i-a îndemnat pe interlocutorii săi să identifice o soluție juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale. Încrederea alegătorilor în sistemul electoral este una fundamentală și ea nu trebuie subminată. Într-o democrație, voința electoratului trebuie respectată pe deplin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...