Experiența unui angajat, care a utilizat pentru prima dată tichetul electronic de masă

18005717_big1530613164

Un angajat din Republica Moldova a procurat ieri produse alimentare utilizând, în premieră, tichetul de masă pe suport electronic. Tranzacția a avut loc la un magazin din capitală, informează MOLDPRES.

Bărbatul a procurat alimente în sumă de 190 de lei. Din acești bani, beneficiarul a pus în coș pâine, lapte, biscuiți, cereale și suc. După ce și-a făcut alegerea, bărbatul doar a prezentat vânzătorului cardul de masă Up, a introdus codul PIN și a primit bonul de plată. „A fost prima experiență de a achita cu cardul. Este util și sper să aibă beneficii pentru economiile familiei”, a spus angajatul.

Dumitru Cozmolici, director general Up Moldova, unicul operator licențiat pentru serviciul de tichete de masă și pe suport electronic, a declarat că pe cardul de masă vor fi transferați lunar maximum 990 de lei, în funcție de numărul zilelor lucrătoare. Asta înseamnă că valoarea tichetului de masă pentru o zi este de 45 de lei. Din acești bani, utilizatorii pot procura doar produse alimentare. Achiziționarea țigărilor, a băuturilor alcoolice sau a altor produse nealimentare este interzisă.

Angajatorul este cel care decide dacă să ofere angajaților tichete de masă pe suport de hârtie sau în format electronic. Cozmolici a mai adăugat că majoritatea angajatorilor preferă cardul, pentru că este mai ușor de folosit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente