07:53:13 25.04.2024
Stiri

Tichetul de masă electronic a fost utilizat în PREMIERĂ în R. Moldova. Cum funcționează

Economie 04.07.2018 09:20 Vizualizări1612 Autor: Ziarul National
Tichetul de masă electronic a fost utilizat în PREMIERĂ în R. Moldova. Cum funcționează moldpres.md


Un angajat din R. Moldova a procurat deja produse alimentare utilizând, în premieră, tichetul de masă pe suport electronic. Tranzacția a avut loc la un magazin din capitală.

Bărbatul a procurat ieri alimente în sumă de 190 de lei. Din acești bani, beneficiarul a pus în coș pâine, lapte, biscuiți, cereale și suc. După ce și-a făcut alegerea, bărbatul doar a prezentat vânzătorului cardul de masă Up, a introdus codul PIN și a primit bonul de plată. „A fost prima experiență de a achita cu cardul. Este util și sper să aibă beneficii pentru economiile familiei”, a spus angajatul, citat de moldpres.md.

Dumitru Cozmolici, director general Up Moldova, unicul operator licențiat pentru serviciul de tichete de masă și pe suport electronic, a declarat că pe cardul de masă vor fi transferați lunar maximum 990 de lei, în funcție de numărul zilelor lucrătoare. Asta înseamnă că valoarea tichetului de masă pentru o zi este de 45 de lei. Din acești bani, utilizatorii pot procura doar produse alimentare. Achiziționarea țigărilor, a băuturilor alcoolice sau a altor produse nealimentare este interzisă.

Angajatorul este cel care decide dacă să ofere angajaților tichete de masă pe suport de hârtie sau în format electronic. Cozmolici a mai adăugat că majoritatea angajatorilor preferă cardul, pentru că este mai ușor de folosit.

Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md