Operatorul serviciului 112, care a sugerat unei gravide să ia un taxi, a primit mustrare

Foto-_MG_9212-990×660

Operatorul Serviciului pentru apeluri de urgență 112, care a refuzat să trimită o ambulanță unei gravide, sugerându-i să ia un taxi ca să ajungă la medic, a fost mustrat. Sancțiunea este aplicată în urma unei anchete de serviciu.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, se menționează că operatorul 112 a încălcat normele de conduită profesională și prevederile manualului de operare „Metodologie de interacțiune cu persoanele care apelează numărul 112”.

Conducerea Serviciului 112 a inițiat o anchetă de serviciu, la mijlocul lunii iunie, după ce în presă a apărut un reportaj în care o femeie s-a plâns că, fiind însărcinată, a sunat la 112 și a solicitat ajutor. Operatorul a refuzat însă să trimită o ambulanță și i-a sugerat sa ia un taxi ca să meargă la medic. Femeia a ajuns cu troleibuzul la spital, unde a și născut.

Cazul a ajuns și în atenția ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, care a spus că un astfel de comportament din partea operatorilor 112 este inadmisibil. Chiril Gaburici a cerut să se prezinte în regim de urgență rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente