Diaspora din Marea Britanie a lansat un fond de criză. Care este scopul acestuia

03 iulie 2018, ora 17:00

Vrem să transmitem un mesaj cât se poate de clar acasă: diaspora e cu voi!” a adăugat și Val Lazur, inițiatorul Fondului de Criză.

Prima campanie de colectare a fondurilor, potrivit Free Moldova, va fi direcționată către aprovizionarea cu apă a membrilor forțelor de ordine care au fost ținuți ore îndelungate în ploaie și arșiță fără apă.

Membrii diasporei care vor să contribuie la Fondul de Criză inițiat de FreeMoldova pot face donații prin Facebook, transfer bancar, PayPal, TransferWise și pe Gofundme.

Creatorii fondului susțin că donațiile se pot face deja din orice colț al lumii.

Amintim că, duminică, 1 iulie, cetățenii au protestat în Piața Marii Adunări Naționale împotriva invalidării alegerilor locale din Chișinău. Protestul a fost organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”. La protest s-au alăturat și moldovenii din diasporă ieșind la manifestații în peste 10 orașe din toate colțurile lumii. Diaspora din Marea Britanie a ieșit la protest la Londra și Liecester.

Precizăm că la protest, participanții au adoptat o rezoluție prin care cer guvernării să valideze alegerile locale din Chișinău, să anuleze sistemul mixt de vot, iar judecătorii care s-au pronunțat pentru invalidarea alegerilor să fie demiși și trași la răspundere. Totodată, textu rezoluției prevede că în cazul în care guvernarea nu va purcede la realizarea revendicărilor celule de criză din țară vor face acțiuni pașnice de nesupunere civică.

Textul rezoluției a fost transmis de către lidera PAS, liderul Platformei DA și a PLDM secretarului general al Consiliului Europei, cu care cei trei aua vut o întrevedere marți, 3 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram