(foto) Cei mai buni experți în domeniu. Secretele stilului vestimentar bărbătesc au fost descoperite la show room-ul Florentino Delure

S01_1939-min

V-ați gândit vreodată cât de important este pentru un bărbat modul în care acesta își alege vestimentația? Indiferent de răspunsul pe care îl aveți la această întrebare, cei de la show room-ul Florentino Delure au dovedit tuturor bărbaților că un costum bine ales mereu îi avantajează.

Au adus cei mai buni experți în domeniu din zona Europei de Est și împreună cu aceștia au oferit lecții utile despre stilul vestimentar bărbătesc pentru toți cei care au pășit pragul show room-ului.

Care este stilul cel mai bun pentru fiecare bărbat, ce culori îi avantajează, dar și cum ar trebui să se îmbrace la diferite ocazii ce țin de mediul de afaceri, la toate aceste întrebări s-a găsit răspuns în cadrul unui eveniment amplu numit TRUNK SHOW.

Organizatorii au avut grijă ca atmosfera să fie una pe măsura, iar fiecare persoană să se simtă cu adevărat importantă și să acumuleze toate cunoștințele necesare pentru a-și putea alege o vestimentație potrivită pentru orice tip de eveniment.

Este un eveniment la care avem invitați doi experți în tot ce ține de organizarea garderobei unui bărbat business, tot ce înseamnă dress code la o ținută de ceremonie casual, smart casual și business. În felul acesta încercăm să transmitem o anumită informație clienților noștri, atât bărbaților cât și doamnelor, despre tot ce înseamnă stil și eleganță. Transmitem această informație sub formă de educație: cum este corect să purtăm o haină, să nu mergem doar după tendință sau modă”, a menționat Serghei Grigor.

Gazdele evenimentului ne asigură că este foarte important să știm să ne organizăm propria garderobă, deoarece acceptăm sau nu, dar haina pe care alegem să o purtăm ne reprezintă sută la sută.

Este o expresie pe care-mi place să o folosesc: toată lumea încearcă să arate bine, dar nu toată lumea arată bine. Este un factor poate să zic cel mai important de a ști cum să asortezi vestimentația, să folosim acea geometrie în funcție de forma feții, culoarea tenului, culoarea părului, în funcție de evenimentul sau ceea ce avem în acea zi”, ne spune Serghei Grigor.

S01_1942-min S01_1943-min S01_1944-min S01_1945-min S01_1946-min S01_1948-min S01_1949-min S01_1950-min S01_1953-min S01_1957-min S01_1961-min

Pentru a afla cele mai esențiale secrete despre ținuta vestimentară a unui bărbat, la eveniment a fost invitat expertul Cezar Ionașu, specialist care consiliază de șase ani domnii din Romania și îi învață cum să se îmbrace corect și elegant. Cezar a explicat cu multă măiestrie ce înseamnă moda și a oferit sfaturi utile pentru persoanele care într-adevăr vor să arate bine.

În primul și primul rând bărbații, cei pe care eu îi îmbrac și-i sfătuiesc de atâția ani de zile, ar trebui să fie foarte atenți la cum arată în lenjeria intimă, de acolo începe stilul bărbatului. Apoi ne raportăm la ce activități zilnice avem și ne alegem ținuta ca atare. Un bărbat ar trebui să se îmbrace pe măsură și aici la Florentino Delure se găsește toată gama de materiale și asistență de oameni specializați prin care orice bărbat poate ajunge la cea mai bună formă vizuală a sa”, a menționat Cezar Ionașco.

Cezar ne-a convins de faptul că înainte de a comunica cine suntem, ce personalitate sau diplomă avem ceea ce ajunge în ochii celuilalt este imaginea noastră. Anume din acest motiv este important să punem accent pe stilul nostru vestimentar. Totodată, expertul a observat că în Moldova bărbații tind să arate bine și acest lucru dă o notă de pozitivă stilului vestimentar bărbătesc din regiune.

După 48 de ore petrecute în Republica Moldova, am observat o tendință naturală a bărbaților de a se înfrumuseța, de a ține cont de ei. Vă spun și unde-i cheia, la femeia moldoveancă, pentru că este o femeie frumoasă, inteligentă care ține cu casa și vrea să arate bine și în lume. Aceasta este motorul ca bărbatul de lângă, să arate în concordanță cu ea”, a mai adăugat Cezar Ionașco.

S01_1971-min S01_1981-min S01_1984-min S01_1986-min S01_2043-min

Știm bine că o ținută business nu este un completă dacă nu are un accesoriu definitoriu și anume cravata. În acest sens, la eveniment a fost invitat și unul dintre experții Urban Ties, Dan Costache, care a povestit despre procesul de creare a cravatei, calitatea acesteia și cum să nu dăm greș în alegerea acestui accesoriu important. 

Cravata e un element esențial în garderoba unui bărbat. În momentul în care purtăm costum, care dă în general o notă de seriozitate, cravata e cam singurul element din garderobă care-ți permite să spui ceva despre personalitatea ta. O cravată în garderobă, dacă stăm să ne gândim, este singurul element care nu are un rol propriu-zis decât cel estetic”, a menționat Dan Costache.

Și dacă în mediul business se poartă două culori: gri și bleumarin și nu prea poți să-ți exprimi personalitatea pentru că acesta este dress codul, atunci în afara mediului de afaceri poți opta pentru cravate de diferite culori, texturi și mărimi, esențial este să știți cum să le asortați corect cu ținuta pe care o purtați.

Recomandarea noastră este întotdeauna să alegem o cravată care este complementară costumului din ziua respectivă. Trebuie să fie practic ultimul element pe care îl adăugăm. Dacă ne raportăm la cât de îndrăzneață sau serioasă să fie aceasta, ține de personalitatea fiecăruia, important e să fim confortabili cu hainele pe care le purtăm. Fiind un element clasic nu este supus tendințelor sezoniere atât de mult. Cu toate astea, se ține cont de sezon în alegerea materialelor și culorilor. Spre exemplu fiind acum sezon de vară se poartă mai mult in, bumbac, materiale ușoare, materiale de vară, evident și culori mai deschise. În sezonul de iarnă, pe lângă mătase care e un material „all seasons” se poartă materiale mai groase precum lână și cașmir ”, a menționat Dan Costache.

S01_1923-min S01_1929-min S01_1931-min S01_1934-min S01_1989-min S01_2010-min S01_2074-min

Toată lumea prezentă la eveniment a avut de învățat lucruri utile de la experți și nu doar. Aceștia au admirat varietatea de costume, cravate, dar și încălțămintea expusă în cadrul show room-ul Florentino Delure, un loc unde eleganța se simte ca la ea acasă, iar fiecare bărbat își poate găsi vestimentația potrivită personalității sale.

S01_2033-min S01_2036-min S01_2101-min S01_2105-min

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente