‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCampania de recoltare a cerealelor este în plină desfășurare

Campania de recoltare a cerealelor este în plină desfășurare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) informează că, în majoritatea localităţilor din Republica Moldova se desfășoară campania de recoltare a culturilor cerealiere de grupa I. Din cauza precipitaţiilor, în 11 raioane secerişul va începe pe parcursul săptămânii curente, transmite Moldpres.

Marin Grama, consultant superior în cadrul Direcţiei politici de producţie, procesare şi reglementare a calității produselor de origine vegetală a MADRM, a menționat că de la începutul campaniei s-a recoltat roada de pe 9,2 mii de ha de grâu din totalul de 300 mii de ha semănate, productivitatea medie fiind de 2,95 tone/ha.

În acelaşi timp, au fost treierate și 13,5 mii ha de orz din suprafața totală de 66 mii de ha, productivitatea medie fiind de 2,87 tone/ha.

Potrivit specialistului, cea mai mare suprafaţă de grâu a fost recoltată în sudul ţării şi în autonomia găgăuză, dar la nord se înregistrează, deocamdată, cea mai mare productivitate – 3,2 tone/ha. Aceeaşi tendinţă se menţine şi la recoltarea orzului.

Totodată, reprezentantul MADRM a apreciat că o eventuală criză a pâinii nu se aşteaptă, vor fi grâne destule, şi pentru rezerva de stat, şi pentru consumatorul de rând.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›