14:50:35 28.03.2024
Stiri

PDA, apel pentru partenerii externi ai R. Moldova: „Nu acceptați pista greșită pe care încearcă să vă atragă guvernarea”

Politică 03.07.2018 13:00 Vizualizări1299 Autor: Ziarul National
PDA, apel pentru partenerii externi ai R. Moldova: „Nu acceptați pista greșită pe care încearcă să vă atragă guvernarea” Deschide


Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Alexandru Slusari, îndeamnă partenerii de dezvoltare să nu accepte inițiativa guvernării de la Chișinău de a crea o comisie care să analizeze legislația electorală și să vină cu propuneri, astfel încă să nu se mai întâmple situații când alegerile vor putea fi invalidate, așa cum s-a întâmplat recent la Chișinău.

„Nu acceptați, vă rog, pista greșită pe care încearcă să vă atragă guvernarea: crearea comisiei, analiza legislației electorale, îmbunătățiri legislative și alte inepții. Toată lume cunoaște din timpurile sovietice că, dacă se pune sarcina de a „provali” ceva, atunci apare o comisie sau un grup fără lucru. Nu există nicio normă în Codul Electoral care interzice chemarea la vot în ziua alegerilor”, susține Slusari.

Reprezentantul PDA crede că mandatul lui Andrei Năstase a fost invalidat „nu în baza unei norme legale, ci în temeiul unei decizii arbitrare a instanței de judecată a lui Plahotniuc, care a considerat că apelurile de a veni la urne în ziua alegerilor prezintă elemente de agitație electorală”.

„Este un caz inedit și o mare aberație nu doar pentru istoria politică a Moldovei, ci și pentru întreagă Europă. Dacă acceptați acest joc perfid și arhicinic al lui Plahotniuc, ar fi o mare descurajare în rândurile populației, mai ales al oamenilor cu aspirațiile europene. Oamenii nu vor vedea în continuare sensul de a ieși la vot!”, și-a încheiat apelul Alexandru Slusari.

Menționăm că premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu au anunțat săptămâna trecută despre crearea unui grup de lucru care să analizeze legislația electorală şi prevederile în baza cărora judecătorii au decis invalidarea alegerilor din capitală și să vină cu soluții, astfel încât asemenea situații să fie evitate pe viitor.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md