Deja pentru a doua săptămână, Partidul Democrat renunță la briefing-urile săptămânale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deja a doua săptămână consecutiv, Partidul Democrat renunță la tradiționalele briefing-uri săptămânale ale formațiunii, organizate după ședințele care au loc, tradițional, în ziua de marți la noul sediu al partidului. Cât despre motivele lipsei democraților din spațiul public, în lumina anulării rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău, dar și a protestelor care au avut loc inclusiv la sediul PDM și casa în care a trăit până nu demult liderul democrat Vlad Plahotniuc, acestea pot fi doar bănuite.

Ultimul briefing săptămânal al PD a avut loc marți, 19 iunie. Atunci președintele democrat, Vlad Plahotniuc, anunța despre faptul că miniștrii vor organiza de câteva ori pe lună ședințe ale Guvernului în teritoriu; faptul că PD a identificat o posibilă rezolvare a crizei deșeurilor menajere în municipiul Bălți; și desfășurarea programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

De atunci însă, nici marți 26 iunie, nici astăzi, 3 iulie, PD nu a mai organizat briefing-uri la sediul de partid.

Acum o săptămână, rămas de unul singur în țară, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, fiind în două vizite separate, dar ambele la Washington, Vlad Plahotniuc a preferat să nu iasă în fața presei, ci a răspuns la câteva întrebări de actualitate în cadrul unui interviu „oferit” pentru publicația Timpul. „Coordonatorul Coaliției de guvernare” declara atunci că decizia CSJ privind invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, este în defavoarea PDM, iar el, chiar dacă „i s-a cerut” nu ar fi putut influența deciziile instanțelor de judecată, care urmează să fie analizată „atât ca decizie, cât și în ceea ce privește legislația pe care s-a bazat ea, inclusiv prin prisma anumitor modificări, care s-ar putea să fie necesare în legislație după acest precedent”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Pavel Filip se află într-o vizită la Strasbourg, unde a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile politice curente din Republica Moldova și dialogul dintre țara noastră și Consiliul Europei. Cât ține despre locul aflării liderului PD, Vlad Plahotniuc și a finului acestuia Andrian Candu, nu se cunoaște nimic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...