„Educația pentru societate”, „Dezvoltarea personală” și „Educația digitală” ar putea apărea în sistemul naţional de educaţie

lansare-digitaliada-poiana-marului

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la ședința Consiliului Național pentru Curriculum (CNC) în care s-a examinat întregul pachetul de produse curriculare cu privire la eficientizarea sistemului naţional de educaţie. Este vorba despre curricula reconceptualizată la disciplina „Educație tehnologică”, clasele I-IX, modulul „Educație digitală”; Curricula la disciplina „Educație pentru societate”, clasele V-IX; Curricula la disciplina „Dezvoltare personală”, clasele I-IX; „Curriculum Național. Învățământ primar” etc.

De asemenea, au fost analizate „Metodologia privind implementarea evaluării criteriale prin descriptori, Clasa a IV-a” și „Standardele de competență profesională a cadrelor didactice și a cadrelor de conducere din învățământul general”.

În scopul asigurării continuităţii reformelor curriculare din sistemul de învăţământ general au fost selectate 29 de grupuri de experți (în total 98 de experți) care au lucrat pe mai multe domenii importante:

#„Dezvoltarea curriculumului în educație timpurie”,

#„Dezvoltare curricula disciplinare în învățământul primar” 

#„Reconceptualizarea curricula disciplinelor Dezvoltare personală”

#„Educație pentru societate”

#„Educație tehnologică”

#„Educație digitală” și „Robotica”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente