22:57:12 18.04.2024
Stiri

ANCHETĂ: Legăturile celui mai mare sponsor Brexit cu Rusia

Știri 03.07.2018 08:30 Vizualizări1108 Autor: Ziarul National


ANCHETĂ: Legăturile celui mai mare sponsor Brexit cu Rusia Pagina de Rusia

National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie cercetează noile dovezi privind relațiile omului de afaceri Arron Banks, cel mai mare donator pentru campania Brexit, cu oficiali din Rusia, scrie The Times.

Potrivit publicației, autoritățile au primit informații din corespondența electronica a lui Banks, care se refereau la întâlnirile sale necunoscute anterior cu Alexander Iakovenko, ambasadorul rus la Londra.

Scrisorile indică faptul că în timpul campaniei pentru Brexit, rușii i-au oferit lui Banks trei afaceri, cu două mai mult decât se credea anterior. Printre aceste tranzactii, una viza mine de aur din Guineea, iar o alta o cotă profitabilă din privatizarea companiei de extractie a diamantelor – Alrosa.

În oferta a fost implicat directorul unei bănci din Rusia, care a fost închisa în 2014, pe fondul suspiciunilor de spălare a banilor, transmite Pagina de Rusia.

Banks spune că nu a participat la niciuna dintre aceste tranzacții. Cu toate acestea, fondul de investiții al partenerului său de afaceri și pe linie de sponsorizare a Brexit-ului, Jim Mellon, a încheiat totuși o tranzacție cu Alrosa sub prețul pieței.

Luna trecuta, The Sunday Times a scris ca Banks a avut trei intalniri cu ambasadorul rus. În acest weekend, britanicul a fost nevoit să recunoască și o a patra întâlnire cu Iakovenko, care a avut loc în 2016.

Anterior, Banks a recunoscut că a înmânat ambasadorului rus la Londra numărul de telefon direct al staff-ului lui Donald Trump, după victoria acestuia în alegerile din Statele Unite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md