12:04:52 19.04.2024
Stiri

Pavel Filip și Thorbjørn Jagland au discutat la Strasbourg despre INVALIDAREA alegerilor din municipiul Chișinău: Mesajul oficialului european

Politică 03.07.2018 09:40 Vizualizări1931 Autor: Ziarul National
Pavel Filip și Thorbjørn Jagland au discutat la Strasbourg despre INVALIDAREA alegerilor din municipiul Chișinău: Mesajul oficialului european


Prim-ministrul Pavel Filip și Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, au discutat la Strasbourg despre nevalidarea alegerilor din municipiul Chișinău și au efectuat un schimb de opinii privind evoluţiile politice curente din R. Moldova și dialogul dintre republica noastră şi Consiliul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au analizat realizările după primul an de implementare a Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru R. Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău la 30 mai 2017. În special, s-a vorbit despre proiectele privind prevenirea şi combaterea discriminării, controlul asupra corupţiei prin prevenirea actelor de corupție şi aplicarea legii, promovarea libertăţii mass-media şi a pluralismului de opinii şi a sistemului de justiție penală. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit reforma sistemului electoral.

Secretarul General Thorbjørn Jagland a reiterat sprijinul acordat R. Moldova din partea Consiliului Europei și necesitatea intensificării eforturilor de reformare a sectorului justiției, cu accent pe independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistraţilor, combaterea spălării banilor şi a corupţiei, garantarea proceselor electorale libere şi corecte, se spune în comunicat.

Referindu-se la situația privind nevalidarea alegerilor din municipiul Chișinău și anunțul făcut de prim-ministru și președintele Parlamentului privind crearea unui grup de lucru în Legislativ pentru analiza prevederilor care reglementează restricțiile în perioada electorală, Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în acest domeniu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md