(DOC) Vladimir Putin a numit azi un nou ambasador în Republica Moldova. Cine este acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă are un nou ambasador în Republica Moldova. Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat azi două decrete privind eliberarea din această funcție a ambasadorului Farit Muhametșin și numirea în locul acestuia a lui Oleg Vasnețov.

„A-l elibera pe Muhametșin Farit Mubaracșevici din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova”, se spune în unul dintre documentele semnate astăzi.

Documentul cu numărul imediat următor semnat de Putin prevede numirea în funcția rămasă vacantă a lui Oleg Vasnețov.

Vedeți și: Farit Muhametșin își încheie mandatul în țara noastră. Cine îi va lua locul ambasadorului rus

Farit Muhametșin a fost numit ambasador al Rusiei în Moldova în aprilie 2012. Actualmente acesta are deja vârsta de 71 de ani împliniți, care depășește limita pentru aflarea în serviciul public.

Noul ambasador activează la Ministerul Afacerilor Externe din Rusia din anul 1975. Acesta vorbește trei limbi străine: engleza, franceza și bulgara. A lucrat în Departamentul pentru relații culturale al UNESCO și Departamentul pentru relații cu regiunile din Rusia, parlamentul și asociațiile obștești, precum și în ambasadele Federației Ruse din Sofia, Paris și Kinshasa (Congo).

Amintim că presa rusă a scris despre posibila înlocuire a lui Muhametșin de către Vasnețov încă la finele anului 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...