/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou ambasador al Rusiei la Chișinău. Cine i-a luat locul lui Farit Muhamedsin

02 iulie 2018, ora 17:48

Anterior, Vasnețov a lucrat în funcția de șef al Departamentului pentru Relații cu Subiecții Federației din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe. Acesta îl va înlocui pe Farit Muhamedsin, care deține funcția de ambasador la Chișinău din 2012. În ianuarie curent, Muhametsin a împlinit 71 de ani – vârsta la care, potrivit legislației ruse, nu mai poate ocupa funcții publice.

Oleg Vasnețov are 64 de ani și este diplomat de carieră. Lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei începând cu 1975. Despre candidatura acestuia se știa încă din luna decembrie 2017. Publicația „Komersant” scrie că schimbarea are loc pe fundalul răcirii relațiilor dintre Rusia și Moldova și menționează despre o eventuală ieșire a țării noastre din CSI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram