icon

Natalia Gherman solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere

27-07-2015 17:51
757

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat astăzi o ședință de lucru la subiectul acțiunilor interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie 2015, la Băcioi.

 

Ministrul de Interne în exercițiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstanţele producerii accidentului şi concluziile preliminare ale poliţiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale pentru persoanele care se fac vinovate, punctând circumstanţele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație.

 

În acest context, Natalia Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi atragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse. De asemenea, Prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne să informeze cetăţenii obiectiv despre circumstanţele accidentului şi măsurile care urmează a fi întreprinse pe marginea acestui caz.

 

Natalia Gherman a solicit implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale.

 

Şefa Executivului în exerciţiu a dispus continuarea practicilor „Nopţilor albe” în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum şi patrularea intensă a poliției pe traseele unde se circulă cu viteză și în locurile cu grad sporit de accidente. Natalia Gherman a solicitat și lansarea unei Campanii naţionale de informare şi prevenire a accidentelor rutiere pentru toţi participanţii la trafic.

 

Interlocutorii au convenit asupra necesității de modificare a cadrului legal în vederea pedepsirii organizatorilor de curse. Un proiect în acest sens a fost propus în anul 2012, dar nu a trecut aprobarea legiuitorului.

 

Totodată, Natalia Gherman i-a solicitat ministrului în exercițiu Oleg Balan să asigure examinarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul din seara zilei de 24 iulie curent, în care au avut de suferit jurnalişti, reprezentanți ai organelor de drept și pedepsirea celor vinovați.

 

La finalul ședinței, Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a exprimat sincere condoleanțe familiilor victimelor accidentului de la Băcioi.

 

 
 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31