Marea Britanie promite că în urma Brexitului, studenții europeni și britanicii vor avea aceleași taxe pentru studii universitare

oxford
Foto: Oxford

Din cauza Brexitului din anul 2019, erau zvonuri despre mărirea prețului la studiile universitare pentru cetățenii europeni. Guvernul britanic însă le garantează că cetățenii UE vor fi eligibili la aceleași rate ca și studenții britanici, pentru universitățile englezești în 2019.

Studenții europeni care se aplică la universitățile din Anglia anul viitor, după ieșirea formală a Marii Britanii din UE, vor fi eligibili pentru împrumuturi pentru studenți de la stat și taxe de școlarizare la aceeași rată cu studenții interni, a anunțat guvernul.

Damian Hinds, secretarul pentru educație, a declarat că studenții din țările UE care frecventează universitățile engleze din septembrie 2019 vor suporta aceleași taxe de școlarizare anuale ca și colegii lor englezi și vor avea acces la aceleași împrumuturi garantate de guvern pentru durata studiilor universitare.

„Elevii din UE au o contribuție importantă la sectorul universităților și este o dorință a sistemului nostru că mulți studenți din străinătate să aleagă să vină și să studieze aici”, a spus Hinds. ”Astăzi oferim claritate și siguranță cu privire la taxele pe durata cursurilor lor”.

Decizia guvernului de a extinde acordurile actuale privind împrumuturile și taxele de școlarizare în anul universitar 2019-20 înseamnă că elevii din UE vor continua să se înscrie pe aceeași bază cu studenții britanici, în ciuda Brexitului din martie 2019.

Hinds a anunțat, de asemenea, că taxa de școlarizare internă maximă va fi £9 250, la o școală de stat, pentru anul 2019-20.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente