Andrei Năstase: La Primăria Chișinău se intenționează a fi instalat un vameș

Liderul PPDA Andrei Năstase susține că în fruntea Primăriei Chișinău ar urma să fie instalat un vameș, iar procedura de numire a acestuia va fi aceeași ca și în cazul fostului primar interimar Silvia Radu. Potrivit lui, acesta ar urma să fie numit inițial în calitate de viceprimar, iar apoi primar interimar.

Declarația a fost făcută astăzi într-o transmisiune live pe Facebook.

Plahotniuc intenționează să instaleze la Primărie un individ vulnerabil în fața mafiei imobiliare, în fața justiției și a lui Plahotniuc. Este un vameș plin de păcate. Acestuia i s-a solicitat repede să-și facă echipă ca să vină la Primărie prin ușa din spate ”, a spus Andrei Năstase.

El a menționat că instalarea acestei persoane se preconizează a avea loc la următoarea ședință a CMC .

Vor fi aplicate procedurile strâmbe de numire a viceprimarilor. Cum a fost instalată Silvia Radu, tot așa va fi instalat și acest vameș de la Petricani. Va fi numit în funcția de viceprimar, iar apoi ca să ocupe funcția de primar interimar, a adăugat Andrei Năstase.

În același timp, astăzi ,Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, a relatat presei că va îndeplini în continuare funcția de edil interimar, până nu va fi luată o altă decizie în acest sens. Totodată, el a spus că, atât timp cât va fi la Primărie, va încerca să nu facă declarații politice și că speculațiile afectează activitatea întregii Primării.

Deocamdată sunt eu. Am rămas surprins de derularea evenimentelor și unde am ajuns. Atâta timp cât sunt aici în calitate de viceprimar pe domeniul social voi duce și interimatul, până nu vor fi alte decizii sau discuți”, a menționat Codreanu.

O să evit să fac orice declarație politică și orice speculație. Am fost martori când s-a tot speculat că s-ar întoarce Silvia Radu. Aceste speculații afectează activitatea întregii Primării, fiindcă situația este confuză, angajații sunt confuzi, fiindcă se speculează că vine unul sau altul”, a adăugat acesta.  

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.