11:40:17 29.03.2024
Stiri

OPINIE despre protestele din Chișinău: „Văd un singur partid - Partidul Rezistenței și Demnității Naționale”. Ce formațiuni ar trebui să se UNEASCĂ

Politică 02.07.2018 11:11 Vizualizări4336 Autor: Ziarul National
OPINIE despre protestele din Chișinău: „Văd un singur partid - Partidul Rezistenței și Demnității Naționale”. Ce formațiuni ar trebui să se UNEASCĂ


Declarațiile care au fost făcute, ieri, pe scena protestelor din centrul Chișinăului împotriva anulării alegerilor din capitală, potrivit cărora este vorba de „un început care va mătura toată această clasă politică”, ar fi „mult prea optimiste” în opinia doctorului habilitat în științe politice, Aurelia Peru-Balan.

„Mă tem că intensitatea acestei revolte populare va fi redusă până la o „inhibare” de rutină. Trebuie să constat că aceeași tactică, pe care o reiterează puterea în prezent, a fost aplicată cu succes și în cazul evenimentelor similare din 2015, când electoratul a aflat că, sub tutela guvernării, au fost furate trei bănci din țară. IGNORANȚA!- iată tactica puterii de la Chișinău și arma EFICIENTĂ a acesteia împotriva furiei populare. Iată instrumentul strategic, folosit de cei în poziții de putere, pentru a abate atenția de la problemele societății. Anume ignoranța face ravagii în politică”, afirmă fostul consilier prezidențial.

Aurelia Peru-Balan susține că se simte și ea „umilită de o judecătoare, care a decis impactul facebook-ului asupra comportamentului electoral”, chiar dacă actele normative și legislative naționale nu folosesc sintagma social media, dar este de părere că opoziția proeuropeană nu mai poate cere legitimarea primarului ales democratic.

„Gata! Trenul a plecat din gară. Din gara democrației. Altminteri, folosesc fraza fariseică a unui lider politic, riscăm „să creăm u precedent” extrem de periculos. La toamnă, în parlamentare, dacă învinge opoziția, simpatizanții lui Igor Dodon vor cere în PMAN anularea rezultatelor scrutinului. Pe scurt. Urât. Periculos. Capcană. NU este facebook-ul canal potrivit pentru a intra în detalii. Acum este important să se rezume ingerința factorului politic în actul democratic și consolidarea forțelor autentic democratice în contextul alegerilor parlamentare. Opoziția are nevoie de o strategie și tactică”, menționează Peru-Balan.

Doctorul habilitat în științe politică vede o singură finalitate pentru ultimele proteste de la Chișinău: „Văd un singur partid, care ar înrola PAS, PPDA, PLDM, alte formațiuni cu denumirea simbolică - PARTIDUL REZISTENȚEI ȘI DEMNITĂȚII NAȚIONALE”.

Amintim că, ieri, la Chișinău au protestat mii de oameni, cerând validarea alegerilor din Chișinău și tragerea la răspundere a judecătorilor care au decis acest lucru, dar și anularea sistemului mixt. Potrivit Rezoluției votate la finalul protestului organizat de Comitetului de Rezistență Națională, constituit în jurul PAS și PDA, pe 26 august curent urmează a fi organizat încă un protest de amploare în centrul capitalei.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md