Pe străzile cu risc sporit de inundații vor fi instalate semne de avertisment pentru șoferi. Acestea îi vor ajuta să evite zona pe timp de ploaie

646×404

După ploile torențiale din săptămâna trecută, când mai multe străzi din Chișinău au fost inundate câteva zile la rând, autoritățile municipale au început să se gândească la soluții pentru a reduce consecințele ploilor. Conducerea Primăriei susține că pe străzile problematice vor fi instalate semne de circulație care să atenționeze șoferii să nu traverseze zonele cu risc sporit de inundare a unității de transport.

Din spusele lui Nistor Grozavu, aceste semne de circulație sunt necesare din motiv că, unii locuitori ai capitalei cunosc străzile problematice și le evită, însă cei care nu locuiesc în Chișinău nu sunt la curent și rămân blocați pe aceste străzi, la fiecare ploaie, citează realitatea.

Aceste semne rutiere ar putea apărea pe străzi deja în circa două săptămâni,potrivit lui Grozavu.

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu spune că aceasta este totuși o soluție temporară: „Asta e o soluție de comunicare doar, dar vă asigur că vom face tot posibilul ca să curățăm râul Bâc și gurile de captare”, a precizat edilul interimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente