Studenţii militari din Moldova vor participa la competiţia de patrulă militară „Cambrian Patrol 2018”

O echipă de studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) a participat la antrenamente de pregătire pentru participarea la competiţia de patrulă militară „Cambrian Patrol 2018”, care va avea loc în luna octombrie, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Potrivit comandantului-rector al AMFA, colonelul Sergiu Plop, la antrenamentele, care s-au desfăşurat în 2 etape începând cu luna mai, au participat 21 de studenţi din anii de studii I, II şi III.

Colonelul Sergiu Plop a specificat că aceştia au fost instruiţi şi testaţi de un grup de militari din cadrul  Batalionului 2 al Regimentului Regal Irlandez.

Colonelul  a menţionat că antrenamentele, care s-au desfăşurat la centrele de instruire ale Armatei Naţionale, au cuprins misiuni de orientare în teren, patrulare şi cercetare, trecere a cursului de apă, precum şi acordare a ajutorului medical şi evacuare a răniţilor.

La 28 iunie, studenţii militari au fost vizitaţi, la poligonul de la Bulboaca, de ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău, Lucy Joyce, care a urmărit cum decurg pregătirile pentru „Cambrian Patrol 2018”.

La finalul şedinţelor, doar 10 din cei 21 de studenţi au fost selectaţi pentru competiţie.

De menţionat că Armata Naţională participă pentru a doua oară la „Cambrian Patrol”.

„Cambrian Patrol” a fost organizat, pentru prima dată, în 1960, în regiunea Munților Cambrian, pe coasta de vest a Țării Galilor. Competiţia este considerată unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare şi are ca scop testarea disciplinei și rezistenţei fizice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.