Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Diaspora din Marea Britanie lansează…

Diaspora din Marea Britanie lansează Fondul de Criză: „Trecem de la vorbe la fapte”

În urma protestului de solidaritate organizat duminică, 1 iulie 2018, la Londra, celula de rezistență a diasporei din Marea Britanie – FreeMoldova – a lansat Fondul de Criză. Potrivit inițiatorilor, scopul acestuia este de a sprijini inițiativele societății civile protestatare ce promovează activ valorile democratice în R. Moldova.

Participanții la protestul din 1 iulie de la Marble Arch au decis ca prima campanie de colectare a fondurilor să fie direcționată către aprovizionarea cu apă a membrilor forțelor de ordine.  „Ei au fost batjocoriți de MAI în special în ultimele două săptămâni, fiind ținuți ore îndelungate în ploaie și arșiță fără rost, deși s-a demonstrat în timp că protestele de la Chișinău poartă un caracter pașnic, în pofida încercărilor de instigare la violență din partea provocatorilor infiltrați”, se spune într-un comunicat emis de Fondul de Criză.

„E timpul să trecem de la vorbe la fapte,” a declarat Iurie Cojocaru, unul din fondatorii FreeMoldova. „Vrem să transmitem un mesaj cât se poate de clar acasă: diaspora e cu voi!”, susține Val Lazur, inițiatorul Fondului de Criză.

FreeMoldova este celula de rezistență a diasporei moldovenești din Marea Britanie, formată pe 28 iunie 2018 la Londra. Membrii grupului își propun să lansese şi să susțină activ inițiative ce apără dreptul la alegeri libere şi corecte, la proteste paşnice, la liberă exprimare și la existența demnă a presei independente. Grupul poartă un caracter civic și apolitic.