Evadare imposibilă la Paris. Un gangster a fugit din închisoare cu elicopterul// VIDEO

Un ganster a reușit o evadare imposibilă dintr-o închisoare din apropiere de Paris, au anunțat autoritățile franceze, citate de BBC News.

Redoine Faid a scăpat din spatele gratiilor după ce trei complici înarmați au aterizat cu elicopterul în curtea penitenciarului. Evadarea a fost pusă la cale în mai puțin de jumătate de oră, spun surse din închisoarea din nordul Franței.

Faid și complicii săi au fugit cu elicopterul fără să rănească pe nimeni.

Incidentul a avut loc, duminică la prânz, după ce elicopterul în care se aflau trei complici înarmați ai bărbatului a aterizat chiar în curtea închisorii.

După această fugă fără precedent, autoritățile au găsit elicopterul incendiat, suspectând că cei patru indivizi au fugit cu un Renault negru spre suburbia pariziană Aulnay-sous-Bois.

Un alt deținut a reușit să filmeze momentul evadării spectaculoase.

Faid, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru un jaf armat eșuat, în timpul căruia un polițist a fost ucis.

Aceasta este a doua evadare a gangsterului. În 2013, el a evadat după ce a luat ostatici patru gardieni, pe care i-a folosit drept scut uman, și a distrus mai multe uși.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.