Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.07.2018

Victimele represiunilor politice vor beneficia de facilități suplimentare din partea Guvernului

Victimele represiunilor politice vor beneficia de facilități suplimentare din partea Guvernului

Acordarea unor facilități sociale suplimentare victimelor deportărilor staliniste a fost examinată la Guvern, în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip. Discuțiile au vizat posibilitatea majorării indemnizației lunare pentru deportați, dar și introducerea altor înlesniri care ar contribui la sporirea calității vieții acestora.

În cadrul ședinței, a fost examinată posibilitatea creării unui pachet de servicii medicale profilactice de care victimele deportărilor vor putea beneficia gratuit. În același timp, în fiecare an, persoanele vor putea procura bilete de tratament la sanatoriu cu reducere.

De asemenea, victimele deportărilor vor primi legitimații de tip nou, care vor fi emise și confecționate de către Agenția Serviciilor Publice, în vederea sporirii gradului de siguranță a actului care confirmă statutul persoanelor.

Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate la data de 6 iulie curent, această zi fiind declarată zi de doliu național. În toate localitățile din țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 10.00 va fi ținut un minut de reculegere.

În prezent, în Republica Moldova locuiesc aproximativ 8000 de deportați. În acest an, ei vor primi din partea statului un ajutor material în sumă de 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult decât în anul precedent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus