Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Maia Sandu face un…

VIDEO Maia Sandu face un apel către cetățeni: „Ei speră că noi vom obosi, să le dovedim că ei greșesc”

Maia Sandu face un apel către cetățenii din țară, dar și cei plecați peste hotare, să reziste și să nu se lase bătuți. Aceasta l-a acuzat pe Plahotniuc de invalidarea alegerilor, menționând că liderului PD nu i-au convenit rezultatele scrutinului.

„De la ultima noastră întâlnire în PMAN, lucrurile s-au agravat în pofida protestelor cetățenilor și mesajelor dure venite din occident, care spun că alegerile în Chișinău trebuie recunoscute și trebuie validate. CSJ a decis să mențină decizia abuzivă de invalidare a alegerilor, iar CEC a decis să anuleze alegerile cu totul”, a spus Maia Sandu pe scena instalată în PMAN.

Lidera PAS a mai cerut televiziunii naționale să reflecte obiectiv protestul organizat astăzi față de invalidarea alegerilor.

„Pentru prima dată de la independență, alegerile au fost anulate. Nici una dintre instituțiile statului nu au opus rezistență și au îndeplinit ordinele abuzive ale lui Plahotniuc. Asta înseamnă începutul dictaturii”, a mai adăugat Sandu.

Aceasta a făcut un apel către cetățeni să nu se lase intimidați și îngenuncheați și să înțeleagă că regimul va merge până acolo unde vor fi lăsați, iar în acest context toți doritorii se pot alătura Mișcării de Rezistență Națională.

La Chișinău are loc un nou protest masiv față de invalidarea alegerilor locale. La fel ca și pe 24 iunie, mai mulți cetățeni din întreaga țară s-au mobilizat pentru a protesta și pentru a-și exprima nemulțumirea față de anularea alegerilor și invalidarea mandatului primarului general al municipiului Chișinău.

Anterior, liderul democraților a negat că ar fi avut vreo atribuție în anularea alegerilor și a declarat că Partidul Democraților nu are de câștigat pe urma invalidării mandatului de primar general.