„Confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău”. Ce prevede rezoluția protestului organizat în PMAN

pro

Manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție unanimă. Rezoluția prevede trei revendicări, în cazul în care acestea nu vor fi îndeplinite vor fi demarate acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii.

„REZOLUȚIA protestului organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM În Republica Moldova s-a instaurat oficial dictatura.

Pentru prima dată în istorie, regimul Plahotniuc, prin intermediul justiției pe care o controlează, a anulat rezultatele unor alegeri recunoscute libere și corecte. Alegerile ca formă de exprimare a suveranității poporului nu mai funcționează în Republica Moldova.

Întrucât nu putem tolera o asemenea situație, îndemnăm fiecare cetățean, indiferent de convingeri politice, apartenență etnică și limba vorbită, să participe la proteste permanente până la eliminarea dictaturii și restabilirea democrației în Republica Moldova, așa cum prevede Declarația de Independență și Constituția.

În acest sens, solicităm să fie îndeplinite următoarele revendicări:

1) Confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău și validarea mandatului de primar general al Chișinăului al lui Andrei Năstase.

2) Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional.

3) Demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunțarea deciziilor neconstituționale și ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chișinăului Andrei Năstase.

În cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor noastre legitime în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii, care decurg din preambulul Declarației Universale a Drepturilor Omului, cum ar fi greve colective și individuale, proteste permanente în fața Parlamentului și Guvernului, blocarea tuturor instituțiilor capturate de nivel central și local, precum și a căilor de acces către acestea.

Totodată, convocăm pentru 26 august 2018 Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă. Chișinău, 1 iulie 2018.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente