19:51:16 19.04.2024
Stiri

Invenția NASA de acum 50 de ani ar putea fi arma perfectă contra cancerului

Știri 01.07.2018 13:30 Vizualizări1747 Autor: Ziarul National
Invenția NASA de acum 50 de ani ar putea fi arma perfectă contra cancerului sursa: google.ro


Ferrofluidul este un lichid care devine magnetizat în prezența unui câmp magnetic. A fost inventat de NASA în urmă cu 50 de ani cu scopul de a deplasa combustibilul în spațiu. În curând, aceeași tehnologie ar putea fi folosită pentru a ghida medicamentele prin interiorul corpului.

Ferrofluidul este un sistem coloidal constând în apă sau alt solvent organic care conține nanoparticule magnetice, precum oxidul de fier și un înveliș special care previne ca particulele să nu lipească una de alta. Ceea ce-l face magic pe acest ferrofluid este că poate fi deplasat de la distanță cu un simplu magnet, fără pompe sau cabluri.

Invenția aparține unui inginer NASA pe nume Steve Papell și datează din anii ’60. Ideea lui era că dacă sunt adăugate nanoparticule magnetice atunci combustibulul putea fi manipulat cu un câmp magnetic într-un mediu cu câmp gravitațional zero. Lucrurile nu au mers foarte bine în spațiu, dar aceste ferrofluide sunt folosite în difuzoare, hard disk-uri sau skateboard-uri.

Totuși, utilizarea cea mai interesantă ar putea fi în biomedicină. Oamenii de știință ca Thomas Webster, directorul laboratorului de nanomedicină de la Universitatea Northeastern, vor să utilizeze acestă tehnologie pentru a elimina celulele canceroase, pentru a se lupta cu infecțiile și chiar să ajute neuronii să comunice unii cu alții.

Prin această tehnologie se poate realiza un nou tip de tratament pentru cancer ce utilizează nanoparticulele care ar putea fi ghidate astfel încât să fie distruse doar celulele canceroase, nu și cele sănătoase. Aceste particule ar putea fi încălzite astfel încât să fie distruse celulele bolnave, fără ca cele sănătoase să fie afectate.

Tratamentul a fost testat pe animale și au fost eliminate tumori de cancer care în mod normal sunt extrem de greu de eliminat precum glioblastoma (un tip de cancer pe creier), cu efecte secundare minore.

sursa: the verge


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md