Aplicații de protecție civilă la Cahul: Un cutremur puternic din Vrancea a afectat infrastructura orașului// VIDEO

Aplicații de protecţie civilă s-au desfășurat în această săptămână pe teritoriul raionului Cahul. Conform scenariului, un seism puternic din regiunea Vrancea, Romănia, a afectat infrastructura orașului și a unor sate vecine. În urma cutremurului au fost înregistrate întreruperi ale energiei electrice, iar în mai multe blocuri au izbucnit incendii.

Comisia raională pentru situaţii excepţionale a fost convocată pentru gestionarea situațiilor de criză cu instituirea punctului de dirijare a acțiunilor în situații de risc. Echipele de pompieri au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit în urma scurgerii de gaze într-un bloc locativ.

În același timp, echipele de descarcerare în comun cu angajații serviciului medical de urgență au participat la simularea unui accident rutier în apropiere orașului Cahul.

Potrivit datelor înregistrate 12 persoane au suferit diverse traumatisme fiind blocate între fiarele autovehiculelor. Paramedicii SMURD, au intervenit la acordarea primului ajutor medical.

Formațiunile de protecție civilă au conlucrat împreună la lichidarea consecințelor scurgerii de amoniac la fabrica de brânzeturi, unde doi angajați s-au intoxicat cu amoniac. La o altă locație, serviciul scafandrieri a recuperat din apă victime inundațiilor în urma averselor puternice.

De asemenea, salvatorii în cooperare cu militarii au construit un dig de protecție la lacul Frumoasa, din orașul Cahul.

Aplicațiile sunt organizate conform planului pentru pregătire și verificare capacităților formațiunilor protecției civile la nivelul republican pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale cu implicarea activă formațiunilor protecției civile și instituțiilor de gestionare a crizelor.

Monitorizarea acțiunilor este efectuată de către IGSU al MAI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.