Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul de Taraclia își dă…

Primarul de Taraclia își dă demisia după ce mai mulți copii s-au intoxicat la tabăra din oraș

Foto: Facebook/Sergey Filipov

Primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov, anunță că își va da demisia. Filipov a luat aceasă decizia după ce acum câteva zile mai mulți copii din tabăra „Ciaica” de la Taraclia s-au intoxicat.

„Îmi dau demisia. Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat. Au fost vremuri și mai grele, dar nu a fost atât de josnic. […] Cu sinceritate îmi cer scuze de la părinți. Eu însumi sunt tatăl a trei copii și înțeleg cum v-ați simțit. Iertați-mă, dacă acest lucru este posibil”, a scris Filipov pe pagina sa de Facebook.

Primarul de Taraclia a ținut să mulțumească personalului medical din oraș, dar și autorităților responsabile, pentru că au reacționat prompt în această situație.

Incidentul a avut loc pe 23 iunie, atunci când mai mulți copii au fos internați la spital cu febră, dureri abdominale și vomă. În urma examinării cazului de intoxicație s-a constatat că tabăra a fost deschisă fără autorizație sanitară, iar personalul din cadrul taberei a fost angajat fără examenul medical. Ministerul Sănătății a mai depistat aprovizionarea cu apă nesigură a blocului alimentar, pregătirea insuficientă a personalului din blocul alimentar și nerespectarea proceselor tehnologice de prelucrare preliminară și preparea bucatelor.

Foto: Facebook/Sergey Filipov