Un copil din Belgia a absolvit liceul la 8 ani și va merge la universitate din toamnă

Un copil din Belgia a absolvit liceul la 8 ani și va merge la universitate din toamnă. Laurent Simons, al cărui tată este belgian și mama olandeză, are un IQ de 145 și a absolvit șase ani de studii în doar un an și jumătate, scrie BBC News.

Vorbind la radioul RTBF din Belgia, Laurent a spus că subiectul său preferat a fost matematica pentru că este atât de vastă, există statistici, geometrie, algebră”.

Acum, după o vacanţă de două luni, copilul din toamnă va începe facultatea.

Tatăl său a spus că fiului său i-a fost mereu greu să se joace cu alți copii și că nu a fost deosebit de interesat de jucării.

Laurent nu s-a hotărât încă ce anume va studia la universitate.

El spune că s-a gândit să opteze între medicină, dorindu-și să devină chirurg sau științe aerospațiale pentru a fi astronaut. Totuși, acum crede că va merge să studieze calculatoare și IT.

Dacă ar decide mâine să devină tâmplar, nu ar fi o problemă pentru noi, atâta timp cât este fericit “, a spus tatăl său.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.