Vremea i-a bulversat pe meteorologi: „Este un an anormal”

Vremea i-a bulversat pe meteorologii din România, specialiștii Administrației Naționale de Meterologie calificând 2018 ca fiind un „an anormal”. Aceștia precizează că ploile torențiale și furtunile din ultimele zile se datorează unui nucleu rece format la mare altitudine care s-a combinat cu ciclonul mediteraneean ce a lovit Marea Neagră, acoperind apoi toată țara.

Potrivit specialiștilor ANM, vremea a fost complet diferită de cea înregistrată în alți ani în România, scrie Observator.tv

„A fost un an anormal. Începând cu iarna, care a fost avut un început blând. Viscol și troiene au fost abia în martie . Apoi, în aprilie a fost foarte cald, temperaturi de peste 30 de grade. A fost cel mai călduros aprilie de când se fac măsuratori. Iar acum e un iunie ca o lună de toamnă”, au spus specialiștii ANM.

Aceștia continuă: “Anul trecut, pe 1 iulie, era cod roșu de caniculă. Acum, avem ninsori la munte, foarte frig în toată tara, sub 10 grade față de normalul perioadei. Senzația de frig este accentuata de vânt. La munte vom resimti temperaturi negative. Este o vreme ca de sfârșit de octombrie, de toamnă”.

Aproape 100 de localități au fost afectate în România, în urma inundaților masive din țară. Două persoane au decedat, iar una a fost dată dispărută. Peste 760 de oameni au fost evacuați din calea apelor. Pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene a fost afectat traficul rutier.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.