16:26:33 29.03.2024
Stiri

Concluzia DURĂ a presei din Argentina, după eliminarea naționalei de la CM: „E finalul unei generaţii care s-a înecat!”. Messi, subiectul principal al jurnaliştilor

Sport 30.06.2018 20:51 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
Concluzia DURĂ a presei din Argentina, după eliminarea naționalei de la CM: „E finalul unei generaţii care s-a înecat!”. Messi, subiectul principal al jurnaliştilor prosport.ro


Naţionala Argentinei a gâfâit în grupele Campionatului Mondial şi a părăsit turneul în optimi, după 4-3 împotriva Franţei, la care Mbappe a strălucit prin fazele superbe din timpul celor 90 de minute. Presa din Buenos Aires şi-a pus o întrebare care va măcina, pentru următorii patru ani, fotbalul argentinian: „E sfârşitul unei generaţii?”

Imediat după eliminarea “pumelor” de la turneul din Rusia, publicaţia Ole a titrat: „Sfârşitul unei generaţii”, „E ultimul Campionat Mondial al lui Messi?” sau „Coşmarul de după vis!”. Jurnalistul Diego Macias scrie despre durerea de a fi jucat pe degete, despre durerea finalului unei generaţii, despre tristeţea miilor de fani care au făcut deplasarea în Rusia, despre durerea că Messi nu a fost Messi!

Ole notează că „Argentina spune adio Campionatului Mondial după ce a fost aproape zdrobită de Franţa, după ce jucătorii lui Sampaoli au trecut de la extraz la agonie”. De asemenea, jurnaliştii scriu că “Argentina părăseşte Cupa Mondială cu o imagine proastă, jucată pe degete de Franţa şi fără aportul vedetelor”, o remarcă cu bătaie lungă spre Lionel Messi, dar şi spre Banega, Mascherano sau Di Maria, ultimul din urmă strălucind doar la faza primului gol al „pumelor”.

Ce vârste vor avea vedetele argentinei la CM 2022

Ole a făcut şi un exerciţiu de imaginaţie în legătură cu viitorul naţionalei Argentinei, unul neclar pentru moment. Jurnalistul Mariano Dayan susţine că “pumele au avut o generaţie cu jucători mari, fotbalişti emblematici, figuri istorice, foarte respectate în ţară şi care spun la revedere echipei naţionale”

La turneul mondial din Qatar, din 2022, punctele fixe ale lui Sampaoli probabil că vor dispărea: „Mascherano, 34 de ani, simbolul, un lupător neînfricat, îşi va închide conturile cu naţionala. Urmează Pipita Higuain, 31 de ani, care a jucat doar într-o singură partidă la Campionatul Mondial şi pe care l-a încheiat cu un loc pe bancă în partida cu Franţa. Urmează Kun Aguero, 30 de ani, care nu a confirmat niciodată atunci când a fost chemat la naţională şi care nu s-a încoronat. Di Maria, 30 de ani, starul lui PSG, cel care a încheiat Mondialul cu un gol superb. Şi rămâne Messi, cel mai bun din lume, care deja are 31 de ani. Totul va depinde de dorinţa sa de a continua în naţională”. Autorul încheie articolul cu o concluzie tristă: “Cert e că e finalul unei generaţii de aur, care s-a înecat. Mare păcat!”

Un sondaj al ziarului Ole demonstrează că nici măcar fanii „pumelor” nu mai cred în Messi. Aşa au răspuns utilizatorii întrebării: "A fost ultimul Campionat Mondial al lui Messi?"



Sursa: prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md