Nume
Parola
Vizualizări: 5003
Autoritățile publice locale din Chișinău și companiile interesate vor afla mai multe despre beneficiile serviciilor ESCO
27 Iulie 2015 — CE: Seminare privind contractarea serviciilor ESCO. ESCO reprezintă servicii energetice prin care o companie furnizează soluții de eficientizare a consumului de energie într-o clădire, recuperându-și investiția din economiile realizate pe parcursul unei perioade determinate.

CINE: Proiectul ESCO Moldova

UNDE: Agenția pentru Eficiență Energetică, str. Alecu Russo 1, etaj. 10, Sala de Conferințe

CÎND:
• 28-29 iulie - instruire pentru Agenția pentru Achiziții Publice, Agenția pentru Eficiență Energetică, Fondul pentru Eficiență Energetică, direcţiile primăriei Chişinău despre modalitatea de contractare, selectare şi implementare a serviciilor ESCO în sectorul public prin intermediul Contractelor de Performanță Energetică (CPE).
• 30 iulie – seminar cu exerciţii practice pentru viitoarele companii ESCO – companii de engineering care au potențial să se dezvolte în companii de servicii energetice.

Pentru cei interesaţi să participe:

Persoanele care doresc să participe la seminar se pot înscrie, prin trimiterea unui e-mail la iuliana.bostan@undp.org sau la numărul de telefon +373 22 901 270, Iuliana Bostan, asistent de Proiect.

Despre proiectul ESCO:

Proiectul ESCO Moldova își propune să reducă volumul emisiilor de CO2 directe cu cel puțin 68.000 tone datorită contractelor de peformanţă energetice sprijinite şi a emisiilor indirecte de CO2 cu cel puțin 240.000 tone în perioada de impact al proiectului. Totodată, va fi sprijinită Primăria Chişinău în îmbunătățirea utilizării energiei în clădirile din capitală, în mod special, în clădirile din subsectorul instituţional şi în blocurile locative din sectorul rezidențial.

Proiectul „ESCO transformarea pieței pentru eficiență energetică” are o perioadă de implementare de 4 ani, cu un buget total de 1.450.000 dolari SUA, finanțat de Fondul Global de Mediu (GEF) și co-finanțat si implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Nicolae Zaharia, Manager Proiect, PNUD Moldova, tel.: (373 22) 901 270, nicolae.zaharia@undp.org