17:10:57 19.04.2024
Stiri

Unul dintre liderii PDA susține că a fost dat ORDIN pentru suspendarea transportului public care leagă raioanele de Chișinău, în ziua protestelor de mâine: „Veniți azi, de cu seară, la Chișinău”

Social 30.06.2018 15:00 Vizualizări3132 Autor: Ziarul National
Unul dintre liderii PDA susține că a fost dat ORDIN pentru suspendarea transportului public care leagă raioanele de Chișinău, în ziua protestelor de mâine: „Veniți azi, de cu seară, la Chișinău”


Microbuzele și autobuzele care aduc sau duc pasageri în sau din Chișinău ar urma să nu iasă mâine, 1 iulie, pe trasee. Cel puțin, așa acuză unul dintre liderii Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Alexandru Slusari, care spune că a fost dat acest ordin pentu ca lumea să nu poată ajunge mâine la protestul opoziției din centrul capitalei.

„Mâine se așteaptă că micul dictator va încălca flagrant și extins dreptul fundamental la libera circulație, garantat prin art. 27 al Constituției. Inclusiv pentru cei oameni care merg în capitală cu alte scopuri decât participarea la protest. Avem informația din multiple surse că, duminică, în mai multe raioane va fi sistat transport public, iar toți proprietarii firmelor de transport privat sunt amenințați dur să nu scoată niciun autobuz sau rutieră din garaj”, anunță Slusari.

Reprezentantul PDA îndeamnă cetățenii să filmeze „toate cazurile de blocaj și lipsa transportului public”, iar doritorii de a participa la protestul de mâine - „să vină azi, de cu seară, la Chișinău”.

Menționăm că, astăzi, Poliția a anunțat că pentru oamenii care intenționează să vină la protestul de mâine din teritoriu au fost stabilite locuri de parcare lângă Circ și în fața Academiei de Științe. Mașinile vor putea fi parcate și pe str. Columna și M. Viteazul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md