06:00:46 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Un fost deputat este DEZGUSTAT de modul în care Năstase se justifica la un post de televiziune din Rusia că nu are nimic cu UNIONISMUL: „Mi-a fost greață să văd cum insul cu pretenții de lider politic se dezvinovățește public”

Politică 30.06.2018 10:00 Vizualizări4978 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un fost deputat este DEZGUSTAT de modul în care Năstase se justifica la un post de televiziune din Rusia că nu are nimic cu UNIONISMUL: „Mi-a fost greață să văd cum insul cu pretenții de lider politic se dezvinovățește public” captură


Fostul deputat creștin-democrat, Ștefan Secăreanu, susține că s-a simțit umilit de felul în care liderul PPDA, Andrei Năstase, care se vrea lider al unei „Mișcări de Rezistență Națională”, a răspuns la întrebările unui jurnalist rus legate de faptul dacă este sau nu unionist.

„M-am simțit însă umilit și rușinat în clipele cât primarul ales și votat și de mine și de toată familia mea, care se vrea lider al unei „Mișcări de Rezistență Națională”, a răspuns la întrebările jurnalistului legate de faptul dacă este sau nu „unionist”. L-am urmărit și l-am ascultat pe Năstase cum caută să se justifice în fața camerei de luat vederi, să argumenteze și să dovedească că el nu este unionist! Că el deține doar un pașaport românesc ca și ceilalți „un milion de moldoveni și atât”! Adică, pașaportul românesc, cetățenia română nu te determină să fii neapărat un promotor fidel și convins al unității naționale românești!”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

În același context, Secăreanu spune că i-a fost „greață până la urmă să văd cum insul cu pretenții de lider politic se dezvinovățește public pentru faptul că ar fi român și unionist!”.

„Mi-am dat seama definitiv că omul ăsta nu va fi capabil să înțeleagă niciodată un lucru fundamental de care trebuie să fie conștient adevăratul om și lider politic din Basarabia: Orice faptă, cu atât mai mult una de „rezistență națională”, este posibilă doar prin afirmarea identității tale naționale! Nu poți fi mare luptător cu mafia atâta timp cât tu îți negi identitatea ta românească și-mi trăncănești la o televiziune rusească despre „multiculturalismul” R. Moldova și alte c… cominterniste!”, a conchis acesta.

Întrebat de postul de televiziune Rain TV dacă e adevărat faptul că ar fi un politician proromân care, după ce va veni la putere, va da start Unirii R. Moldova cu România, Andrei Năstase a declarat:

„Aiureli! Nu este adevărat! Dodon mă prezintă la Moscova ca pe un politician proromân și proamerican, iar ăsta (Plahotniuc – n.red) la un post de televiziune afirmă că sunt mâna Moscovei, la altul - că aş fi un spion român și ş.a.m.d. Trebuie să știți că îmi iubesc țara: m-am născut aici și vreau ca R. Moldova să devină un stat european, cu o justiție funcțională, stat în care să avem dreptul la vot și la informare. Vreau ca să trăim toți în prietenie aici, deoarece noi suntem o societate multiculturală. Eu întotdeauna am i-am chemat pe toți oamenii care trăiesc în Moldova la unire între ei. M-am adresat și rușilor, ucrainenilor, găgăuzilor: pe toți i-am chemat la unitate”, a spus primarul invalidat al capitalei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md