06:19:43 19.04.2024
Stiri

Raionul Anenii Noi s-a ÎNFRĂȚIT cu județul Galați

Știri 30.06.2018 09:00 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National


Raionul Anenii Noi s-a ÎNFRĂȚIT cu județul Galați Provincial

Raionul Anenii Noi s-a înfrățit cu județul Galați, printr-un acord semnat de președinții celor două unități administrative de Ziua Națională a Portului Popular, la Gura Bâcului, în cadrul festivalului de folclor „La Nistru, la mărgioară”.

Președintele Consiliului județean Galați, Costel Fotea, de clarat că acordul va permite implementarea unei serii de proiecte, cel mai important fiind proiectul finanțat de Uniunea Europeană de reparație și dotare a spitalelor raional Anenii Noi, județean Galați și județean Vaslui, proiect aflat la etapa de evaluare de către experții UE, arată un comunicat de presă al Consiliului raionului Anenii Noi.

Președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, a menționat la rândul său că acest document va contribui la implementarea unor proiecte de finanțare nerambursabilă din partea consiliului județean Galați, în baza experienței deținute deja de Anenii Noi de câștigare a unor proiecte de acest gen din partea entităților înfrățite Vaslui, Giurgiu și Neamț. Județul Vaslui, de exemplu, a oferit recent acestui raion din R. Moldova un grant de 400 de mii de lei pentru amenajarea intrării în Unitatea primiri urgențe a spitalului raional și pentru achiziționarea unei ambulanțe dotate.

„La nivel de cooperare economică, ar fi de menționat colaborarea instituită între incubatorul de afaceri Open HUB din Galați cu mediul asociativ din raionul Anenii Noi, în cadrul unui proiect de deschidere a unui incubator pentru industriile creative la noi în oraș. Președintele consiliului județean Galați a dat start acestei colaborări, venind cu o donație importantă de carte către biblioteca din satul Gura Bâcului – localitatea care a găzduit procedura de semnare a acordului”, a spus Barbăroșie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md