04:41:05 20.04.2024
Stiri

În loc să ajute un cetățean care s-a adresat la Poliție, l-au lăsat FĂRĂ apartamentul din centrul Chișinăului: Un polițist și mama acestuia riscă până la 15 ani de închisoare

Anticorupție 29.06.2018 19:40 Vizualizări2741 Autor: Ziarul National
În loc să ajute un cetățean care s-a adresat la Poliție, l-au lăsat FĂRĂ apartamentul din centrul Chișinăului: Un polițist și mama acestuia riscă până la 15 ani de închisoare


S-a plâns la Poliție pe vecinul de bloc și, în loc să ia măsuri, omul legii l-a lăsat pe el fără apartament.

Procuratura Chișinău anunță că a trimis în judecată o cauză penală pe numele unui ofiţer superior de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru al Direcţiei de Poliţie municipiul Chişinău și a mamei acestuia, învinuiți de escrocherie.

Potrivit procurorilor, polițistul a primit spre examinare plângerile unui bărbat care reclama acţiunile ilegale ale vecinului de bloc. Aflând că este bolnav psihic, omul legii a pus la cale o schemă de a-l deposeda pe denunţător de propriul apartament, implicând-o în „afacere” și pe mama lui.

Cazul a avut loc pe parcursul anilor 2016 – 2017, când polițistul, dobândind mai întâi încrederea petiţionarului și promițându-i că-i va soluţiona conflictul cu vecinul, a intrat în posesia cărţii de imobil care atesta dreptul de proprietate a bărbatului asupra apartamentului în care acesta locuia, iar ulterior, şi asupra celorlalte acte.

Mai târziu, prin înşelăciune, polițistul și mama lui l-au dus pe bărbat la notar, unde l-au impus să semneze contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului cu două odăi, situat în centrul Chișinăului, ce-i aparţinea acestuia.

În prezent, inculpaţii au interdicţia de a părăsi ţara, iar procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe apartamentul respectiv pentru asigurarea restituirii prejudiciului cauzat victimei. Concomitent, procurorii verifică şi legalitatea acţiunilor notarului care a autentificat această tranzacţie imobiliară.

Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md