/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Imagini din culisele TV8. Echidistanța, operativitatea și corectitudinea sunt norme sacre în redacția TV8

missing
29 iunie 2018, ora 19:57

În redacția de știri TV8, ideile creative abundă în mințile reporterilor. De la evenimente de actualitate până la materiale de investigație, de la accidente în lanț până la istorii de succes. Reporterii sunt bine documentați, știu ce au de făcut și ce întrebări să adreseze. Știrile TV8 schimbă vieți și informează oamenii. Dar care materiale jurnalistice îi marchează pe reporterii noștri, cei care de cele mai multe ori stau în spatele camerelor de luat vederi?”, Ana Sîrbu, reporter TV8.

Cred că momentul care m-a marcat mult a fost experiența unică pe care am trăit-o în Ucraina, când am fost în satele din apropierea zonelor de conflict din imediata apropiere a liniei frontului. Discuțiile cu oamenii de acolo, cum adormeau mereu sub sunetul bubuiturilor, a fost o experiență care mi-a marcat în general viața de jurnalist”, Sergiu Niculiță, reporter Tv8.

Dacă ar fi să ne detașăm de politic și de subiectele sociale, care până la urmă ne afectează și pe noi – uneori emoțional, o să vorbesc astăzi despre lucruri frumoase. Recent, am fost la Cobusca Nouă, acolo unde am admirat lanul de levățică – o priveliște care îți taie respirația și cred că astfel de subiecte trebuie să apară cât mai des la televizor”, Galina Timuș, reporter TV8.

Nu pot să spun care din ele m-a marcat, pentru că depun efort în toate. Sigur, cele care mi se întipăresc cel mai mult și care mă afectează sunt cele tragice. Uneori când le scriu – curg și lacrimi”, Carolina Bețivu, reporter.

Totuși, ce este cel mai important pentru un jurnalist de televiziune?

Pentru un jurnalist este foarte important ca el mereu să rămână obiectiv, să nu se lase manipulat și să se detașeze de emoții, atunci când iese în teren”, Sergiu Niculiță, reporter TV8.

Un jurnalist bun trebuie să aibă un spirit de observație bine dezvoltat și să știe să relateze obiectiv și echidistant”, Galina Timuș, reporter TV8.

Un jurnalist bun eu cred că trebuie să fie, întotdeauna, corect”, Carolina Bețivu, reporter TV8.

Știrile care sunt importante pentru noi și care ținem, neapărat, să se regăsească în buletinul de știri sunt cele care vizează viața cetățenilor simpli, îi afectează. Sunt evenimente, care nu neapărat reflectă agenda care ne-o creează politicul. Este vorba de o altă agendă – agenda omului simplu din Moldova”, Mariana Rață, director știri TV8.

Pentru un reportaj bun, unul din cele mai importante aspecte este… imaginea video. Cei care sunt gata să meargă prin foc și ploaie pentru imagini frumoase sunt cameramanii TV8.

Importanța imaginilor într-o televiziune este foarte mare. Imagini foarte multe și în fiecare zi. Din acest motiv și îmi place profesia. Fiecare zi, tu poți să fii la Parlament, să fii la stația de epurare, la o înmormântare”, Vlad Coroban, cameraman TV8.

Cei care ambalează știrile sunt… editorii de imagine, care uneori, în timp record, montează știri chiar în timpul jurnalului.

O știre video este, în primul rând, o muncă de echipă. Dacă operatorul filmează bine, atunci și știrea va arăta vizual – bine. Apoi, depinde totul și de jurnalist. Este un lucru stresant, deoarece uneori, noi trebuie să facem o știre în decurs de câteva minute. Nu fiecare rezistă în așa condiții de lucru”, Olga Alexeeva, editor imagine TV8.

Și pentru ca de adevăr să aibă parte toți telespectatorii TV8, avem buletin de știri și în limba rusă.

În Moldova sunt locuitori vorbitori de rusă, din acest motiv – știrile în limba rusă sunt populare. Eu și colega mea – Iana Stepanenco, în fiecare seară, așteptăm vorbitorii de rusă cu știri proaspete. Din acest motiv e foarte important să rămânem obiectivi”, Iulia Budeci, prezentatoarea știri în limba rusă.

Postul nostru de televiziune a fost unicul care a reflectat corect și echidistant campania electorală pentru alegerile locale noi din acest an. Concluzia apare în raportul final de monitorizare al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Reporter: Ana Sîrbu:
Imagine: Tudor Bigu, Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram